ΑΦΙΣΕΣ

Συμμετοχή του ΚΠΕ Περτουλίου στην "Ώρα της Γης" PDF Εκτύπωση E-mail
Σάββατο, 27 Μάρτιος 2010 02:00

Thumbnail image Δράση ενημέρωσης της τοπικής κοινωνίας σχετικά με την οικολογική πρωτοβουλία "Η Ώρα της Γης" ανέλαβε το ΚΠΕ Περτουλίου με τη βοήθεια των μαθητών και μαθητριών του Γυμνασίου Νέας Λαμψάκου Ευβοίας, οι οποίοι επέλεξαν τη συμβολική αυτή ημέρα για να επισκεφτούν το Κέντρο. Μετά το πέρας του προγράμματος "Αειφόρο Ελατόδασος Περτουλίου", διένειμαν σχετικό φυλλάδιο καθώς και επιτραπέζια κεράκια στις τοπικές επιχειρήσεις και σε περαστικούς, ευαισθητοποιώντας τους ώστε να συμβάλουν και αυτοί στην μείωση των αερίων του θερμοκηπίου.  

Ώρα της Γης

Σήμερα, Σάββατο 27 Μαρτίου 2010, στις 8.30 το βράδυ σβήνουμε όλοι τα φώτα και τις ηλεκτρικές συσκευές για μία ώρα.

 Ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι σε περισσότερες από 1000 πόλεις του πλανήτη αναμένεται να συμμετάσχουν στη φετινή «Ώρα της Γης», στέλνοντας ένα ισχυρό παγκόσμιο μήνυμα ότι όλοι μαζί μπορούμε να δράσουμε ενάντια στην υπερθέρμανση του πλανήτη.

Φέτος, η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη τριάδα μεταξύ των χωρών με τη μεγαλύτερη συμμετοχή στην παγκόσμια αυτή δράση κατά της αλλαγής του κλίματος.  

Με την περσινή μεγαλειώδη συμμετοχή η ανθρωπότητα έδωσε ένα «εκτυφλωτικό» μήνυμα κατά της υπερθέρμανσης του πλανήτη. Μονάχα στην Ελλάδα εκτιμάται ότι περισσότερα από ένα εκατομμύριο νοικοκυριά σε ολόκληρη τη χώρα σκοτείνιασαν κατά την Ώρα της Γης. Συγκεκριμένα, συνολικά 489 Δήμοι και κοινότητες, 1.649 επιχειρήσεις, 845 σχολεία καθώς και 325 φορείς συμμετείχαν σε αυτήν την προσπάθεια ενώ σύμφωνα με στοιχεία του ΔΕΣΜΗΕ, κατά την έναρξη της Ώρας της Γης, σημειώθηκε πτώση της ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας κατά 500 MW, ποσότητα που είχε ως αποτέλεσμα την εξοικονόμηση 500 τόνων διοξειδίου του άνθρακα!

Το κλείσιμο του διακόπτη του ηλεκτρικού μπορεί να είναι μια κίνηση που κάνουμε μηχανικά και που πολλές φορές αμελούμε, αφήνοντας τις λάμπες να καίνε άσκοπα. Μια τόσο ασήμαντη κίνηση για έμας όμως μπορεί να κάνει τη διαφορά στο περιβάλλον.

 Πες όχι στην αδιαφορία για το μέλλον του πλανήτη! Μη μένεις θεατής, γίνε και εσύ πρωταγωνιστής στη μάχη κατά της κλιματικής αλλαγής!

 

     Με εκτίμηση,

     Η Παιδαγωγική Ομάδα του ΚΠΕ Περτουλίου ,

     οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί

     του Γυμνάσιου Νέας Λαμψάκου Ευβοίας

 

 

 

 

 

 

 

 
logoKPE_NEW

Ακολουθήστε μας στο Facebook