ΑΦΙΣΕΣ

Εβδομάδα Περιβάλλοντος 2015 PDF Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 14 Οκτώβριος 2015 11:37

Thumbnail image 

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Εβδομάδας Περιβάλλοντος 2015, το ΚΠΕ Περτουλίου-Τρικκαίων, σε συνεργασία με το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων, πραγματοποίησε δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης μαθητών και ενηλίκων όσον αφορά την ενέργεια καθώς και τρόπους εξοικονόμησής της. 
 Στις δράσεις του ΚΠΕ συμμετείχαν μαθητές και εκπαιδευτικοί των παρακάτω σχολείων: 5ο & 31ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων, Δημοτικό Σχολείο Πύλης, 2ο Γυμνάσιο Τρικάλων.

Πιο συγκεκριμένα, στις 14 Οκτωβρίου 2015 οι εκπαιδευτικοί του ΚΠΕ επισκέφθηκαν το 31ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων, όπου παρουσίασαν διαδραστικά στη σχολική κοινότητα αυτού και του 5ου Δημοτικού τη σημασία της ενέργειας καθώς και τρόπους εξοικονόμησής της. Στη συνέχεια, οι μαθητές της ΣΤ τάξης του 31ου Δημοτικού Σχολείου επισκέφθηκαν το Δημαρχείο Τρικάλων, όπου είχαν συνάντηση με τον Δήμαρχο και Αντιδημάρχους και συζήτησαν σχετικά θέματα. Τέλος, οι μαθητές σε ομάδες μοίρασαν στους υπαλλήλους του Δήμου και σε πολίτες φυλλάδια που παρουσιάζουν απλούς τρόπους εξοικονόμησης ενέργειας.

Η ίδια δράση πραγματοποιήθηκε στις 15 Οκτωβρίου 2015 στην Πύλη. Συμμετέχοντες στη δράση αυτή ήταν εκπαιδευτικοί και μαθητές της ΣΤ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Πύλης.

Στις 16 Οκτωβρίου 2015, οι εκπαιδευτικοί του ΚΠΕ ενημέρωσαν στην αίθουσα εκδηλώσεων του εκπαιδευτηρίου τη σχολική κοινότητα του 2ου Γυμνασίου Τρικάλων σχετικά με τα προγράμματα και τα δίκτυα του Κέντρου. Επιπλέον, έγινε διαδραστική παρουσίαση σχετική με την ενέργεια και τρόπους εξοικονόμησής της που όλοι μπορούμε να εφαρμόσουμε εύκολα και χωρίς κόστος στην καθημερινότητά μας. Τέλος, έγινε επίδειξη της λειτουργίας της κυψέλης υδρογόνου, μιας μορφής καθαρής ενέργειας.

5ο & 31ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων

Thumbnail image Thumbnail image Thumbnail image

Thumbnail image Thumbnail image Thumbnail image

Thumbnail image Thumbnail image 

Δημοτικό Σχολείο Πύλης

Thumbnail image Thumbnail image Thumbnail image

Thumbnail image Thumbnail image Thumbnail image

 Thumbnail image Thumbnail image 

2ου Γυμνάσιο Τρικάλων

Thumbnail image Thumbnail image Thumbnail image

 Thumbnail image

 

 

 

Συνημμένα:
ΑρχείοΠεριγραφή
Κατέβασμα αυτού του αρχείου (evdomadaperivallontos2015.jpg)evdomadaperivallontos2015.jpgΕξώφυλλο
Κατέβασμα αυτού του αρχείου (odigies.jpg)odigies.jpgΤρόποι εξοικονόμησης ενέργειας
 
logoKPE_NEW

Ακολουθήστε μας στο Facebook