ΑΦΙΣΕΣ

PDF Εκτύπωση E-mail
Διαδικτυακά προγράμματα
  • «Αειφόρο ελατόδασος Περτουλίου»
  • «Αντιμέτωποι με την παγκόσμια κλιματική αλλαγή»

Τα παραπάνω προγράμματα υλοποιούνται με τη βοήθεια των ΤΠΕ, και συγκεκριμένα της σύγχρονης τηλεκπαίδευσης, δίνοντας την ευκαιρία και σε σχολικές μονάδες που δυσκολεύονται να μετακινηθούν να επωφεληθούν των προγραμμάτων του ΚΠΕ, διαχέοντας την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο εκπαιδευτικό και μαθητικό πληθυσμό.

Α. Αποστολή υποστηρικτικού, ενδεικτικού πακέτου υλικού για εργασία και προετοιμασία των εκπαιδευτικών αλλά και των μαθητών/τριών στην τάξη. Θεωρούμε απαραίτητη την αποστολή υλικού εισαγωγής και προετοιμασίας των εκπαιδευομένων για το συγκεκριμένο θέμα, ώστε να είναι προετοιμασμένοι για την επόμενη φάση.

Β. Γνωριμία με τα μέλη της Παιδαγωγικής Ομάδας, προσανατολισμός στο θέμα. Εν συνεχεία, ακολουθεί διαδραστική προβολή με συμμετοχή και ενδιάμεση εμπλοκή των εκπαιδευομένων συνολικής διάρκειας μίας ώρας, όπου αναλύεται και παρουσιάζεται το θεωρητικό μέρος του προγράμματος. Η αλληλεπίδραση μεταξύ του ΚΠΕ και των συμμετεχόντων γίνεται μέσω διαδικτύου.

Γ. Εργασίες στο πεδίο.

Η Παιδαγωγική Ομάδα μετακινείται στο πεδίο και από εκεί μέσω σύγχρονης τηλεκπαίδευσης παρουσιάζει το βιωματικό μέρος του προγράμματος με κριτήριο την υλοποίηση των στόχων που τέθηκαν και την εμπέδωση των εννοιών που εισάχθηκαν κατά το θεωρητικό μέρος του προγράμματος.

Δ. Για την περαιτέρω κατανόηση και εμβάθυνση, αποστέλλονται φύλλα εργασίας και οδηγίες για υλοποίησή τους στην τάξη με τη βοήθεια του εκπαιδευτικού. Εκεί οι εκπαιδευόμενοι σε ομάδες συμμετέχουν ενεργά σε δραστηριότητες όπως παιχνίδι ρόλων, εικαστική απόδοση συναισθημάτων και οικολογικών μηνυμάτων δοθέντος ποιήματος, περιβαλλοντικές δράσεις (καταγραφή προβλημάτων, συνεπειών και πρόταση για λύσεις), φύλλα εργασίας εμπέδωσης εννοιών. Ακολουθεί παρουσίαση και αξιολόγηση των εργασιών από τα μέλη των ομάδων μέσα στην τάξη.

 Η συνολική ενδεικτική διάρκεια του προγράμματος είναι τέσσερις (4) διδακτικές ώρες.

 
logoKPE_NEW

Ακολουθήστε μας στο Facebook