ΑΦΙΣΕΣ

“our-solartown” “Pupils learn why and how to implement solar thermal energy” - Πραγματοποιήθηκε η εναρκτήρια συνάντηση του σχεδίου PDF Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 04 Δεκέμβριος 2018 10:37

Thumbnail imageΣτις 14 και 15 Νοεμβρίου 2018, στη Βιέννη, διεξήχθη η εναρκτήρια συνάντηση του σχεδίου our - solartown” “Pupils learn why and how to implement solar thermal energy”με κωδικό «2018‐1‐AT01‐KA201‐039309», το οποίο υλοποιείται στο πλαίσιο της Βασική Δράσης ΚΑ201 (Στρατηγικές Συμπράξεις που υποστηρίζουν την καινοτομία στον τομέα της σχολικής εκπαίδευσης) του προγράμματος Erasmus+. Στόχος είναι να καταστούν οι ηλιακές θερμικές εγκαταστάσεις πιο δημοφιλείς σε όλη την Ευρώπη, αυξάνοντας την συνειδητοποίηση της σημασίας και του δυναμικού της ηλιακής θερμικής ενέργειας.

Οι μαθητές ηλικίας 10-14 ετών θα μάθουν για τα επιστημονικά και τεχνικά βασικά στοιχεία, τη νομική και οργανωτική διαδικασία ώστε να κατασκευάσουν μια μονάδα ηλιακής θερμικής ενέργειας στο σχολείο τους.

Η συνδυασμένη μάθηση θα περιλαμβάνει κεφάλαια μάθησης στην τάξη και πλατφόρμα ηλεκτρονικής μάθησης, θα παρέχεται στους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές σε διάφορες γλώσσες, θα δημιουργηθούν εργαλεία για τον τεχνικό σχεδιασμό και η συνολική διαδικασία θα δημοσιοποιηθεί.

Ένας χάρτης που θα δημιουργηθεί και ένα βραβείο που θα απονεμηθεί στα υλοποιημένα έργα θα συμβάλει στη διάδοση των αποτελεσμάτων του έργου.

 Οι οργανισμοί που συμμετείχαν στη συνάντηση και αποτελούν τους εταίρους του προγράμματος είναι οι εξής:

Climate Alliance Austria (CAA), Αυστρία

Akaryon, Αυστρία

Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Περτουλίου-Τρικκαίων (K.P.E.), Ελλάδα

European Solar Thermal Industry Federation (ESTIF), Βέλγιο

VseUk Institute (VseUk), Σλοβενία

Thumbnail image

Project 2018‐1‐AT01‐KA201‐039309, our-solartown

This project has been funded with support from the European Commission.

The European Commission support for the production of this publication does not constitute an endorsement of the contents which reflects the views only of the authors, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.

 

 
logoKPE_NEW

Ακολουθήστε μας στο Facebook